Geschiedenis

Van Ligfiets tot elektrisch voertuig

BonaMobilia is het resultaat van een zoektocht naar een milieuvriendelijk, compact en toch betaalbaar vervoermiddel. Uitgangspunt was de tweewielige roeifiets van Derk Thijs, wereldkampioen windsurfen en meervoudig Europees kampioen roeifietsen.

Om tot een vierwielige roeifiets met een gestroomlijnde overkapping a la roeifiets van Bram Moens te komen, is allereerst met Johan Vrielink van -voorheen- Flevobike een constructie voor een roeifiets op drie wielen ontwikkeld.

Samen met Sacha Knoop is daarna het eerste prototype van een vierwieler met elektrische hulpmotor gemaakt. Proefondervindelijk was al snel duidelijk dat een roeifiets met elektrische ondersteuning niet functioneert. De “wet van behoud van magnetisch veld” zorgt ervoor dat je ophoudt met trappen zodra de motor aanslaat.

BonaMobilia is verder gegaan met de ontwikkeling van een volledig elektrisch eenpersoons voertuig. Na een studiemodel wordt er nu gewerkt aan een prototype dat een RDW goedkeuring gaat krijgen en er op de openbare weg getest kan gaan worden. Hierbij worden wij ondersteund voor het elektrische gedeelte door Heijnsdijk Electric Cars.

mobiel